Verzorging

Een heerlijk en duurzaam verzorgingsproduct is o.a. de shampoo van Happysoaps. Dit merk is ontwikkeld door de broers Marcel en Marco Koers. Hun ambitie is een plasticvrije, persoonlijke verzorgingslijn toegankelijk maken voor iedereen. Inmiddels is Happysoaps uitgebreid met een schoonmaakproductenlijn.

Wist je dat 50% van al het plastic wat dagelijks gebruikt wordt, weer binnen 20 minuten wordt weggegooid? Enorm zonde! Er wordt dus nog steeds veel te veel plastic geconsumeerd. Ik leg graag uit wat microplastics zijn en waarom ze zo slecht zijn.

Microplastics zijn kleine stukjes kunststof. Ze zijn kleiner dan 5 millimeter en soms zó klein dat je ze niet of nauwelijks kunt zien met het blote oog. Die kleine deeltjes zijn slecht oplosbaar in water en dus ook niet afbreekbaar.

Doordat microplastics zo klein zijn, zijn ze lastig uit het water te filteren. Vooral in zeeën en oceanen zorgen microplastics voor een verstoring van het ecosysteem. De kleine deeltjes kunnen worden opgegeten of opgeslokt door vissen, mosselen of ander dieren. Ook belandt het in ons grond- en leidingwater waar dieren uit drinken en waarmee onze groenten worden besproeid.

Het resultaat? Een voedselketen gevuld met kleine stukjes plastic.  Op die manier kom jij dus ook weer in aanraking met deze plastics. Ze dringen langzaam door tot ons voedsel en zelfs drinkwater. We krijgen namelijk al wekelijks gemiddeld  40.000 stukken microplastic binnen. Dat is genoeg om een bankpasje van te maken! Om deze redenen zijn wij fel tegen microplastics. Bij HappySoaps wordt geen grammetje plastic gebruikt voor de verpakking, productie, opslag en verzending van onze vrolijke producten.

In De Pluymgraaff vind je het hele assortiment van HappySoaps!

Happysoaps-geenplastic-cosmetica