Pluymgraaff Leeuwarden

Winkel

In Leeuwarden, aan de rand van het centrum, bestaat sinds een aantal jaren onze kleurrijke winkel waar je voor echt aparte dingetjes voor jong en oud terecht kan. Van kleurrijke kleding tot Pools aardewerk. Van sieraden tot cadeautjes voor een speciale gelegenheid. Van biologische huisparfum tot mooie boeddha’s uit Indonesië. Tassen, sjaals, geurtjes, zeep, schaaltjes, ovenschotels alles bijzonder en met volle kleuren. Een bezoek aan deze oase van rust in de hectiek van de stad is een aanrader. Een winkel waar geen tweede van is. Een winkel waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat en het prettig vertoeven is.

Nieuwe Oosterstraat

De Nieuwe Oosterstraat is een van de oudste winkelstraten in aanloop naar het centrum van Leeuwarden. Een verscheidenheid aan winkels en zijn publiek bepalen de sfeer van de gezellige straat. Er is een keur aan verswinkels. Er zijn speciaalzaken zoals een schoenenwinkel en een thee- en koffiewinkel. De Nieuwe Oosterstraat heeft alles wat je zoekt!

Pluymgraaff Nieuwe Oosterstraat Leeuwarden

Cadeautjes om te geven of te houden

Heel veel cadeautjes vind je in De Pluymgraaff! Wanneer je de winkel binnentreedt is het heel voorstelbaar dat je wat overweldigd raakt door alle producten en kleuren en geuren. Wij vinden het heel leuk om de klant te ondersteunen in het maken van een keus. Meedenken om het beste cadeau te vinden is een van de leukste dingen om te doen! Mooi is het wanneer een klant zegt dat cadeau niet ingepakt hoeft te worden omdat het lekker voor zichzelf is. ‘Cadeautje om te geven maar ook heel leuk om te houden:)’.

Kleding

Kleding is altijd een prettig onderdeel van het assortiment  geweest voor eigenaresse Ank. Zij houdt van kleding. Kleding die anders is. Vaak van mooie stof en in sprekende kleur en bijzonder patroon. Kleding gedragen in laagjes. Voor vrouwen elke leeftijd die het leuk vinden om zich te onderscheiden en zich te kleden in kleurrijke laagjes. Heb je het warm doe je een laagje uit, heb je het koud doe je een laagje erbij. Het is een stijl van kleden waarbij comfort belangrijk is. Tijdloos, duurzaam en niet aan mode onderhevig en zodoende geen snelle mode maar vaak jarenlang te dragen.

Kleding bij de Pluymgraaff in Leeuwarden
Pools Aardewerk, servies van Bunzlau Castle

Servies

Servies van Bunzlau Castle, ook wel Pools aardewerk genoemd. Maar het is sterker dan aardewerk omdat het qua hardheid tegen porselein aanzit. Het is een servies wat een levenlang mee kan gaan. Duurzaam en fijn in gebruik. Het feit dat het servies in oven, magnetron en vaatwasser kan maakt dat het echt een servies is voor dagelijks gebruik. Een feest op tafel en heel veel onderdelen voor elke gezellig eet- of drinkmoment.

Tassen

Vrouwen en tassen……
Heerlijk om er heel veel in de winkel te hebben. Saaie tassen vind je niet in De Pluymgraaff. Wel tassen met veel kleur, veel handige vakjes, veel gebruikstoepassingen. Dus kleine tasjes om even de stad in te gaan maar ook shoppers om je boodschappen in te doen of een werktas met veel handige compartimenten.

Tassen
Speelgoed muziekdoosjes

Speelgoed

Bij ons vind je kleine nostalgische speelgoedjes. Blikken speelgoed meestal niet geschikt voor kleine kinderen. Speeldoosjes. Stuiterballen. Tolletjes.

Geschiedenis van de Oosterstraten

In de jaren zestig en zeventig waren beide Oosterstraten echte aanloopstraten naar het centrum. Men ging te voet de stad in. De ondernemers waren zelfstandigen die meestal boven hun winkel woonden en een zeer hechte band met elkaar hadden. Vanuit betrekkelijk kleine panden bracht men de waar aan de man. Van oudsher hadden de straten een enorm aanbod in groente, vlees, vis en kaas. In deze jaren waren in totaal drie slagers, drie visboeren, twee groenteboeren in de Oosterstraten te vinden. Ook was er een keur aan non-food winkels die boeken, schoenen, brillen, goud en zilver, textiel, fotografie, lederwaren, parfumerie, bloemen en slaapkamerinrichting verkochten. In de omgeving van de Oosterstraten waren scholen, het postkantoor en natuurlijk het provinciehuis gevestigd. Dit maakte de straat tot een levendige en prima koopstraat. Vanuit de wijken uit de directe omgeving, zoals Achter de Hoven en de Oranjewijk, werd de straat zeer gewaardeerd. Ze leverden de Oostersterstraat veel vaste klanten op.

Openingstijden:

Woensdag tot en met vrijdag: 11 uur tot 17.30 uur
Zaterdag: 11 uur tot 17 uur
en op afspraak….